PERKHEMAHAN PENGAKAP PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT KEBANGSAAN 2015 (5th Malaysia International Agoonoree 2015) - PENGAKAP JOHOR

Apr 25, 2015

PERKHEMAHAN PENGAKAP PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT KEBANGSAAN 2015 (5th Malaysia International Agoonoree 2015)

Jabatan Pendidikan Negeri Johor (Sektor Pendidikan Swasta & Pendidikan Swasta) telah dilantik oleh Bahagian Pendidikan Khas, KPM untuk mengelolakan perkhemahan tersebut yang berlagsung pada :
Tarikh : 20-24 April 2015
Tempat  : Kem PLKN Sekakap Mersing, Johor.

Agoonoree Antarabangsa kali  ke-5 tahun 2015 diadakan bertujuan untuk mewujudkan rangkaian hubungan; persahabatan dan persaudaraan dalam pengakap di semua peringkat glokal dan global. Satu medan aspirasi untuk membina bakat anak-anak muda yang mempunyai keperluan khas melalui berpengakap. Melalui agoonoree ini juga diharapkan pendedahan aktiviti-aktiviti lasak yang memerlukan disiplin tinggi menjadi sebahagian aspirasi bagi melahirkan modal insan kelas pertama.

objektif:
1. Mewujudkan dan menghargai perpaduan. Rasa kebersamaan dan tanggungjawab antara satu sama lain.
2. Menerapkan nilai menghormati diri sendiri, orang lain dengan menekankan hak sama rata dan keamanan.
3. Menggalakkan pengakap berkeperluan khas ini memainkan peranan aktif dalam membangunkan persekitaran
4. Mewujudkan rangkaian perkongsian maklumat di antara sesama pemimpin pengakap sama ada dalam negara, negeri, daerah mahupun kumpulan pengakap tempatan.

5th Agoonoree International Johor 2015 melabuhkan tirai pd 24 April 2015


Gambar Kenang-kenangan

Sekitar Majlis Penanaman pokok oleh Ketua Pesuruhjaya Pengakap Johor.Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Johor - Tn Hj Yaacob A Karim turut sama mendaki Gunung Arong bersama pendaki yang lain. Syabas Tuan!

No comments: